Adolph bevorderd
en lid krediet-commissie
(28 jan 2013)

In één van de brieven uit de Acta Borussica, die ik in een Stadsarchief van Kleef vond, valt te lezen dat Adolph Friedrich Schmidt door “Geheim-Finanzrath” Hagen wordt voorgedragen (december 1763) om als lid toegevoegd te worden tot een net opgerichte “Landes Credit-Commission”. Deze commissie had de opdracht om een oplossing te zoeken voor de torenhoge schulden van de Kriegs- und Domänen Kammer. Adolph wordt voorgedragen omdat zijn specifieke kennis nog ontbrak bij de andere leden en hij door zijn trouwe 30-jarige dienst bewezen had de juiste kwaliteiten daarvoor te bezitten. Tegelijkertijd wordt hij daarbij voorgedragen om bevorderd te worden van Rechenmeister tot Kriegsrath.

Tagged , , , , , , , .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *