Ook nog een Huissense connectie ?
(1 feb 2012)

De ontdekking van de Kleefs-Duitse connectie gaf een enorme stoot adrenaline. Het bleek echter nog niet de laatste verrassing. Enkele weken later volgde ik een cursus genealogie van Piet Driessen bij de Historische Kring Huessen. Op enig moment opent Piet zijn glazen bol. Lees: zijn laptop met de namen van allen die in Huissen zijn gedoopt, geboren, getrouwd en gestorven. Tot mijn stijgende verbazing noemt hij direct de naam van Adolph Frederik Schmidt. Adolph zou in Huissen getrouwd zijn met ene Albertina Henrietta Bartz. Dochter van de burgemeester.
Had ik het goed gehoord? Ik viel bijna van mijn stoel. Hoe was dit nu weer mogelijk? Blijkbaar waren er dus twee dochters Bartz? En waarschijnlijk dan allebei burgemeesterdochters? En ook nog uit Huissen?
Alhoewel deze informatie alléén al schokkend was, flitste het op dat moment ook opeens door me heen dat ik op een stoel zat die vroeger van de Huissense burgemeesters was geweest. Achter me, op het wapen van Huissen, prijkte de Kleefs-Huissense zwaan op de stoelleuning.
Een heel wonderbaarlijke ervaring. Dagen daarna liep ik nog in een soort wolkje rond.

Tagged , , , , , .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *