Ook VOC, Batavia en oudbetovergrootouders !
(11 sep 2011)

De volgende dag kreeg ik een e-mail van Erik Tijmes, die een neef (in de 11e graad) van mij blijkt te zijn. Hierin schrijft hij dat hij en zijn vrouw al jaren de familiestambomen van hun beider (groot)ouders onderzoeken, zijn moeder een Schmidt is en onze gemeenschappelijke voorouder Frederik Wilhelm Schmidt (ons beider oudvader). Hij weet verder te melden dat Philip Wilhelm Schmidt met een VOC-schip, de Constitutie, naar Batavia is afgevaren en daar is overleden. Bovendien dat de ouders van Adolph Friedrich waarschijnlijk ene Jacob Schmidt en Charlotte Dorethea Katschen uit Pruissen waren. Dit zouden dan dus mijn oudbetovergrootouders zijn.
Waar gaat dit eindigen?

Tagged , , , , , , , .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *