Het balletje gaat rollen: de Duitse connectie !
(10 sep 2011)

Nadat ik de stamboom op internet had gepubliceerd, kreeg ik een e-mail met een automatische link naar overeenkomende personen op een stamboomwebsite van iemand anders. De link leidde naar Philip Wilhelm Schmidt op de website van een echtpaar, genaamd Tijmes & Sappe. Hier stond vermeld dat Philip als kind van ene Adolph Friedrich Schmidt en Anna Charlotta Bartz uit Kleef in Goch (Duitsland) geboren zou zijn.
Dit was een heel bijzonder moment. Hier werd opeens heel veel geopenbaard. Niet alleen waren hier opeens mijn oudovergrootouders, maar ook de Duitse connectie. En niet gewoon ergens in Duitsland, maar een spoor naar Kleef en Goch! Midden in het Pruisisch-Kleeefse gebied waar Huissen en Malburgen al honderden jaren deel van uitmaakten! Het gebied waar ik ook al jaren woon en ook geïneresseerd geraakt ben in de geschiedenis daarvan. Getuige mijn website buurnatuur.nl.
Dit was niet in één keer te bevatten. Was hier nog wel sprake van toeval?

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *