Duitse connectie

Zo lang ik me kan herinneren hield onze familiegeschiedenis op in Berkhout, Noord-Holland. Binnen de familie deed daarover het verhaal de ronde dat deze West-Friese familie Schmidt van oorsprong afstamde van Duitse marskramers. Aangenomen werd dat zij in Groningen het land binnen moesten zijn gekomen. De naam Schmidt is (met heel veel varianten) de meest voorkomende achternaam in Duitsland, zodat het een uitgemaakte zaak leek dat het hierbij zou blijven en onze Duitse wortels verborgen bleven.
Inmiddels is echter veel méér bekend geworden en is een nieuw hoofdstuk aan de familiegeschiedenis toegevoegd. Philip Wilhelm Schmidt en Alida Spijker, die in 1789 in Alkmaar trouwden, zijn niet meer het eind van het verhaal, maar het begin van een nieuw verhaal die de moeite waard is verder onderzocht te worden. Lees meer daarover in “Nieuws”.

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.