Bezoek Stadtarchiv Kleve
(25 jan 2013)

Vandaag bezocht ik het Stadsarchiv in Kleef. Van te voren had ik via e-mail gevraagd of er informatie over de Kriegs- und Domänen Kammer in Kleef beschikbaar was en daarbij had ik de namen van Wilhelm Frederik Bartz, Jacob Schmid(t) en Adolph Friedrich Schmidt doorgegeven. Ik kreeg bericht terug dat in een aantal boekdelen en documenten de naam van Adolph Friedrich Schmidt voorkwam. Onder andere in de delen 13 en 14 van de “Acta Borussica” stonden enkele brieven. De Acta Borussica bevat allerlei correspondentie tussen het Pruissisch centraal gezag en de provincies (de “Kammers”). Ik heb daarvan bij mijn bezoek een twintigtal bladzijdes gefotografeerd. Verder heb ik foto’s gemaakt van een lijst waarin de hoge ambtenaren van de Kleefse Kammer worden opgesomd die de dienst hebben verlaten tussen 1744 en 1794. Kriegs- und Domänen Rath Schmidt komt hier ook op voor. In volgende blogs zal ik hier verder over berichten.
Verder heb ik een stuk van het oude stadsdeel Kleef bekeken, rond de Zwanenburcht en een aantal kerken gelopen en daarvan foto’s gemaakt en daarna zonder resultaat een park met oude graven doorgelopen.

Tagged , , , , .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *