Weer naar Stadtarchiv Kleve
(22 feb 2013)

Vanmorgen weer het Kleefs stadsarchief bezocht. De delen 12 en 11 van de Acta Borrusica doorzocht. In deel 11 een nieuwe brief uit 1757 gevonden, waarin vermeld wordt op welke wijze een aantal hogere ambtenaren van de Kriegs- und Dömainen Kammer, waaronder “Rechenmeister (Adolph Friedrich) Schmid”, moeten vluchten voor de opmars van een vijandig frans legeronderdeel. Verder een aantal bladzijdes daar uit gefotografeerd met informatie over “Kriegs- und dömainenraths” en over de heer Bern. Ludwich Geelhaar (getuige bij doop kinderen van Adolph).
Verder het dodenboek van de evang. lutherse kerk zitten doorkijken en enkele pagina’s geprint en meegenomen. Ben echter hiermee niet helemaal klaar gekomen. Op mijn vraag of er ook informatie was over de lutherse kerk kreeg ik een stapel uit het archief voorgezet, maar daar ben ik niet aan toegekomen. Voordat ik het wist was het 1 uur en ging het archief dicht.

Tagged , , , , , , .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *