nieuwe dochters duiken op
(30 apr 2013)

Dirk d’Engelbronner, ook een zoekende naar familiebronnen, reageerde op deze weblog. Door ons contact kwam hij in het bezit van een CD-rom met de evangelische DTB boeken van Kleef. Hij meldde op 28 april dat er een kind van Adolph en Albertina in Kleef op 26 augustus 1756 gedoopt was met de naam Albertina Henrietta. Twee dagen later kreeg ik een e-mail van Dirk dat hij nog twee dochters had gevonden: in 1752 Wilhelmina Petronella Louisa en in 1754 Ida Aletta Schmidt. Deze Wilhelmina Petronella Louisa waren Wouter Schmidt en ik ook al tegengekomen in documenten over de aankoop van de “buitenplaats de Witthenlust” te Zwammerdam in 1801 uit de erfenis van Paulus Theodorus Bartz. Nu hebben we dan ook echt de bevestiging dat het familie is.
Daarvoor dank aan Dirk.
Blijkbaar verkeren de beide families in dezelfde sociale kringen in Kleef en omgeving, want in meerdere teksten over de familie Schmidt staan getuigen vermeld die weer connectie hebben met de familie d’Engelbronner.

Tagged , , , , , .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *