verre verwant met nieuws
(14 apr 2013)

Vandaag ontving ik een berichtje van Wouter Schmidt met een aantal links naar informatie over Reinier Godfried Bartz. Hij is naar zijn zeggen van “de Avenhornse kant”. Leuk om een reactie te krijgen van een familielid en ook om weer nieuwe informatie te krijgen. De links van Wouter leiden naar het predikantschap van Reinier Godfried Bartz, de oudste broer van Anna Charlotta Bartz. Tot nu toe was mij niet meer bekend van Reinier dan zijn doop.
Verder googelen bracht een enorme stroom aan nieuwe informatie op omdat Reinier in velerlei plaatsen predikant was, ondertussen trouwde met een licht adelijke dame, Ida Martina Melvill en uiteindelijk in Leerdam neerstreek en daar overleed met achterlating van enige bezittingen. Over al deze feiten is wel informatie te vinden. Binnenkort zal ik dat op de pagina van de schoonfamilie Bartz bijvoegen.
Voor wat betreft “de Avenhornse kant” zijn Frederik Wilhelm Schmidt en Aafje Gerrits Koomen de gemeenschappelijke voorouders. Daarna is de Avenhornse kant van Wouter de lijn van zoon Hendrik (en Liefje Koeman) en die van mij de lijn van zoon Wilhelm (en Marijtje Schoenmaker).

Tagged , , , , .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.