nog een dochtertje?
(9 mrt 2013)

Bij het doorzoeken van het ev. lutherse overlijdensboek in het stadsarchief in Kleef ontdekte ik twee vermeldingen van het begraven van een overleden dochtertje van “Rechenmeister Schmidt” op 6 oktober 1763. Er wordt geen naam van het kind vermeld, wat normaliter een aanwijzing kan zijn voor overlijden bij of vlak na de geboorte. In elk geval nog vóór dat het kind gedoopt kan worden en daarmee een naam heeft kunnen krijgen. Vreemd is echter dat een maand later, op 11 november 1763 zijn zoon Ludwich Adolph wordt geboren. Een eerder geboren tweelingzusje lijkt onwaarschijnlijk. Dus dan zou dit dochtertje al eerder geboren moeten zijn. De vraag is echter: wanneer? En bovendien: waarom wordt er geen naam bij vermeld?

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *