Zoektocht overlijden Philip Willem Smit in Batavia I

Vanaf nu zal ik nog meer dan voorheen in deze berichten verslag doen van mijn onderzoekingen. Vandaag nog maar weer eens op internet gezocht naar info over het overlijden van Philip Wilhelm Schmidt in Batavia (1792). Op de website roosjeroos.nl staat een geanologische database over Batavia en Indonesië. Maar die begint pas vanaf het jaar 1815. Opnieuw in het nationaal archief gezocht in de soldijboeken van de VOC. Nu vond ik bij Philip Willem Smit een document (voorheen niet gezien) waarin de afrekening staat van de betalingen van zijn soldij-nalatenschap aan zijn weduwe Alida Spijker na zijn overlijden. Het stuk is getekend door ene Willibord Groot. Gezocht naar deze Willebord en gevonden op grootdomein.nl. Hij (geboren in Hoorn 22-08-1759) is klerk van de VOC (1778), trouwt met Maria Bruinier en overlijdt omstreeks 1830.Soldijboek Constitutie

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *